Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@03:10:57 GMT

بوی نوزاد باعث پرخاشگری زنان می‌شود!

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۸۵۶۸

بوی نوزاد باعث پرخاشگری زنان می‌شود!

 به گزارش نیو اطلس، یک مطالعه جدید و جالب نشان داده است که ماده شیمیایی ساطع شده توسط نوزادان می‌تواند بر پرخاشگری و همچنین ایجاد آرامش در انسان تأثیر بگذارد. این یافته‌ها حاکی از پاسخ‌های عجیب مبنی بر جنسیت به این ماده شیمیایی است که در زنان باعث پرخاشگری می‌شود، اما در مردان مانع آن می‌شود.

براساس گزارشی به نقل از ایسنا، "هگزادکانال"(HEX) نام یک ماده شیمیایی است که اخیراً کشف شده و در رفتار موش‌ها نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ گزارش داد که "HEX" پاسخ‌های استرس را در موش‌ها از طریق فرآیندی به نام "حائل اجتماعی" کاهش می‌دهد. اکنون تحقیقات جدیدتر نشان داده است که قرار گرفتن انسان در معرض "HEX" می‌تواند واکنش‌هایی را در فرد ایجاد کند که نشان می‌دهد این ماده شیمیایی در تغییر رفتار انسان نقش دارد.

این تحقیق جدید با بررسی تأثیر "HEX" بر پرخاشگری بین مردان و زنان متمرکز بود. محققان با آزمایش نزدیک به ۲۰۰ نفر، ابتدا تأثیر "HEX" بر پرخاشگری را در دو آزمایش رفتاری مختلف بررسی کردند. این آزمایش‌ها برای اندازه‌گیری واکنش‌های پرخاشگرانه یک فرد طراحی شده‌ بود و یافته‌ها نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض این ماده واقعاً بر پرخاشگری تأثیر می‌گذارد.

"ایوا میشور" محقق ارشد این مطالعه توضیح می‌دهد: ما دریافتیم که "HEX" هیچ بوی قابل‌توجهی ندارد، اما وقتی آن را استشمام می‌کنید، بر نحوه رفتار شما با دیگران، به‌ویژه بر واکنش‌های تهاجمی شما نسبت به دیگران تأثیر می‌گذارد.

در حالی که محققان دریافتند که "HEX" واقعاً بر پاسخ‌های پرخاشگرانه افراد تأثیر می‌گذارد، اما نتایج به شکل عجیبی در دو جنسیت مرد و زن متفاوت بود. زنانی که در معرض این ماده شیمیایی قرار گرفتند پرخاشگری بیشتری از خود نشان دادند، در حالی که مردان پرخاشگری کمتری نشان دادند.

به نظر می‌رسد "HEX" بر مردان به گونه‌ای تأثیر می‌گذارد که پرخاشگری آنها را تحت کنترل درمی‌آورد و به عنوان یک سیگنال «آرامش» برای آنها عمل می‌کند، در حالی که در زنان چنین نیست و می‌توان آن را به عنوان یک سیگنال «افسارگسیختگی» در نظر گرفت.

اینکه چرا قرار گرفتن در معرض "HEX" منجر به چنین واکنش‌های متفاوتی بین مردان و زنان می‌شود یک معما است. اما محققان فرض می‌کنند که این واکنش‌های جنسی می‌تواند ابزاری باشد که نوزادان برای افزایش شانس بقای خود با آن تکامل یافته‌اند.

این مطالعه جدید، وجود "HEX" را در نوزادان تازه متولد شده بررسی کرد. محققان دریافتند که "HEX" بیشترین فراوانی را در پوست سر نوزاد تازه متولد شده دارد. "نوام سوبل" محقق دیگری که روی این مطالعه کار می‌کند، حدس می‌زند که "HEX" می‌تواند یک ابزار مهم سیگنالینگ شیمیایی از نوزاد به والدینش باشد.

"سوبل" می‌گوید: نوزادان نمی‌توانند از طریق زبان ارتباط برقرار کنند، بنابراین ارتباط شیمیایی برای آنها بسیار مهم است و به عنوان یک نوزاد، به نفع شماست که مادرتان را پرخاشگرتر کنید و از پرخاشگری در پدرتان بکاهید. "سوبل" همچنین به پدیده رایج کودک‌کُشی در قلمروی حیوانات اشاره می‌کند. تشدید پرخاشگری جنس نر با نوزادکشی در پستانداران مرتبط است، در حالی که افزایش پرخاشگری در جنس ماده عموماً به دفاع مادر از فرزندانش منجر می‌شود.

محققان می‌گویند، نوزادان مکانیزمی را در اختیار دارند که پرخاشگری را در زنان افزایش می‌دهد، اما آن را در مردان کاهش می‌دهد که این امر احتمال بقای آنها را افزایش می‌دهد.

البته احتیاط‌های زیادی در این مطالعه وجود دارد که قطعی بودن یافته‌های آن را محدود می‌کند. ارتباط بین قرار گرفتن در معرض "HEX" و تغییرات فعالیت مغز هنوز به صورت مشاهده‌ای است و کارهای بیشتری برای درک اینکه چگونه استشمام "HEX" می‌تواند این تغییرات را ایجاد کند، مورد نیاز است.

به علاوه، اگرچه سطوح قابل توجهی از "HEX" را می‌توان در پوست سر نوزاد تازه متولد شده شناسایی کرد، اما هنوز مشخص نیست که آیا حجم ماده شیمیایی ترشح شده توسط نوزادان برای ایجاد هرگونه تغییر رفتاری قابل اندازه گیری کافی است یا خیر.

با این وجود، این یافته‌ها بینشی در مورد نقشی که بوها و رایحه‌ها می‌توانند بر تغییر رفتارهای والدین داشته باشند، به ما ارائه می‌دهد. این مطالعه جدید در مجله "ساینس ادونسز"(Science Advances) منتشر شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۸۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین

به گزارش خبرآنلاین،نوشابه‌های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به مدیریت وزن کمک می‌کنند.

مهر در خبری نوشت:یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط است.

متخصصان سلامت موافقند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری کبد شود.

مصرف بیش از حد شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی است. برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می‌شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.

این بیماری که با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می‌شود، هیچ علامت اولیه ای ندارد. این بیماری می‌تواند به استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل شود، یک بیماری جدی‌تر که می‌تواند منجر به زخم‌های کبدی و سیروز شود.

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD توصیه می‌کنند.

متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکن است با ایجاد مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده‌های مصنوعی را با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگرهای سندرم متابولیک مرتبط می‌کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم های روده افزایش دهند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.

محققان معتقدند شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است از طریق محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده‌های مصنوعی در نوشابه‌های رژیمی می‌توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می‌تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می‌تواند بر فرآیندهای متابولیک تأثیر گذاشته و به طور بالقوه به بروز مشکلات مرتبط با کبد منجر شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901755

دیگر خبرها

  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • تأثیر تیم داوری در بی‌کیفیت شدن دیدار پرسپولیس و سپاهان
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • در سال ۱۸۱۶ جهان شاهد سالی بدون تابستان بود