Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@01:05:31 GMT

چاقی بارداری خطر بیماری قلبی عروقی نوزاد را افزایش می دهد

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۶۹۵۶

چاقی بارداری خطر بیماری قلبی عروقی نوزاد را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، این مطالعه نشان داد که چاقی مادر باعث تغییرات مولکولی در قلب جنین می‌شود و بیان ژن‌های مرتبط با متابولیسم مواد مغذی را تغییر می‌دهد، که خطر ابتلاء به مشکلات قلبی را در فرزندان در سنین بالاتر به شدت افزایش می‌دهد.

این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد قلب توسط مواد مغذی دریافت شده در زندگی جنینی برنامه ریزی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییرات در بیان ژن‌ها نحوه متابولیسم طبیعی کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را در قلب تغییر می‌دهد. آنها ارجحیت تغذیه‌ای قلب را بیشتر به سمت چربی برده و از قند دور می‌کنند. در نتیجه، قلب جنین موش‌های ماده چاق بزرگ‌تر، با وزن بیشتر، و دیواره‌های ضخیم‌تر بوده و علائم التهاب وجود دارند. این شرایط به انقباض کارآمد قلب و پمپاژ خون در اطراف بدن آسیب می‌رساند.

محققان دانشگاه کلرادو، در این مطالعه از یک مدل موش استفاده کردند که فیزیولوژی مادر و انتقال مواد مغذی جفتی انسان را در زنان چاق تکرار می‌کند. موش‌های ماده با رژیم غذایی حاوی چربی بالا همراه با یک نوشیدنی شیرین تغذیه شدند که معادل مصرف منظم یک همبرگر، چیپس و یک نوشیدنی گازدار (۱۵۰۰ کیلو کالری) توسط انسان است. موش‌های ماده تا زمانی که چاق شدند از این رژیم غذایی استفاده کردند و حدود ۲۵ درصد به وزن اولیه بدن شأن اضافه شد. ۵۰ موش ماده نیز با رژیم غذایی کنترل، تغذیه شدند.

بچه موش‌ها در رحم و همچنین پس از تولد در ۳، ۶، ۹ و ۲۴ ماهگی با استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری، از جمله اکوکاردیوگرافی و توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) مورد مطالعه قرار گرفتند. محققان ژن‌ها، پروتئین‌ها و میتوکندری فرزندان را تجزیه و تحلیل کردند.

تغییرات در متابولیسم قلبی بچه‌ها به شدت به جنسیت بستگی دارد. بیان ۸۴۱ ژن در قلب جنین‌های ماده و ۷۶۴ ژن در جنین‌های نر تغییر یافت، اما کمتر از ۱۰ درصد ژن‌ها معمولاً در هر دو جنسیت تغییر کردند. جالب این است که اگرچه فرزندان نر و ماده مادران چاق دارای اختلال در عملکرد قلبی بودند، اما تفاوت‌هایی بین جنس‌ها وجود داشت. موش‌های نر از ابتدا دچار اختلال شدند، در حالی که عملکرد قلب ماده‌ها با افزایش سن به تدریج بدتر شد.

تفاوت جنسیتی در اختلالات پایدار سلامت و عملکرد قلب و عروق می‌تواند به دلیل استروژن باشد. میزان بالاتر این هورمون در زنان جوان ممکن است از سلامت قلبی عروقی محافظت کند، با کاهش سطح استروژن با افزایش سن زنان، این محافظت کاهش می‌یابد.

دکتر «اوون ووگان»، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید: «تحقیق ما مکانیسمی را نشان می‌دهد که چاقی مادر را با بیماری قلبی متابولیک در نسل بعدی مرتبط می‌کند. این مسئله مهم است زیرا چاقی به سرعت در جمعیت انسانی در حال افزایش است و تقریباً یک سوم زنان در سنین باروری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تحقیقات راه را برای درمان‌هایی هموار می‌کند که می‌تواند در اوایل زندگی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی متابولیک در سنین بالاتر، که برای خدمات بهداشتی پرهزینه است و کیفیت زندگی بسیاری از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، استفاده شود. به عنوان مثال، ما می‌توانیم توصیه‌های مناسب‌تری در مورد تغذیه به مادران یا کودکان بر اساس شاخص توده بدنی یا جنسیت آنها ارائه دهیم، یا داروهای جدیدی تولید کنند که متابولیسم را در قلب جنین هدف قرار دهد.»

موش‌ها بارداری کوتاه‌تر، فرزندان بیشتر و رژیم‌های غذایی متفاوت با انسان‌ها دارند، بنابراین مطالعات بیشتری در داوطلبان انسانی برای تعمیم یافته‌ها به سلامت زنان مورد نیاز است.

کد خبر 5492645

منبع: مهر

کلیدواژه: بارداری چاقی نوزاد ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا آمار کرونا درمان ناباروری افزایش جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واکسیناسیون جامعه پرستاری آلزایمر سازمان غذا و دارو کنگره علوم آزمایشگاهی کووید 19 آلودگی هوا قلب جنین موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موی روی لاله گوش نشانه چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حضور موی گوش یا موی درون گوش را نباید به آسانی نادیده گرفت. اگر چشمان پنجره‌های روح هستند، گوش‌ها پنجره‌هایی به سمت قلب محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ما در بخش سلامت می‌خواهیم به شما بگوییم که حضور موی گوش شما می‌تواند به عنوان یک هشدار جدی درباره سلامتی شما باشد. به گفته علم، موهای درون مجرای گوش، مانند یک باغ کوچک پر از موهای سیاه، یک نشانه شایع برای حمله قلبی است.

بیشتر بخوانید: چگونه تشخیص دهیم ریزش مو داریم؟

در سال ۱۹۷۳ دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتی اش پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که مدعی بودند چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش، که بعداً به نام "علامت فرانک" شناخته شد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود بیماری سرخرگ‌های قلبی (سی اِی دی) باشد.

سی اِی دی یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاک‌های مومی درون رگ‌ها جمع می‌شوند و با نام تصلب شرایین نیز شناخته می‌شود. هنوز هم نمی‌دانیم چگونه این ایده به ذهن این پزشکان رسید، اما پژوهش‌های بعدی نیز نشان داده‌اند که علامت فرانک می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دیگری نیز باشد.

گروهی از پزشکان که به این ارتباط غیب‌گویانه بین گوش و قلب معتقد شده بودند، برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش که آیا موی داخل مجرای گوش می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد، با متخصصان پوست همکاری کردند.

در سال ۱۹۸۴، مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند منتشر شد که در آن ادعا شده بود وجود چین و چروک مورب نرمه گوش، که علامت فرانک نامیده می‌شود، می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد. در این مطالعه که بر روی ۴۳ مرد و ۲۰ زن صورت گرفته بود، ۹۰ درصد از شرکت کنندگانی که این علامت را داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کرده بودند.

در گذشته، برخی پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، باور داشتند که بالا بودن سطح هورمون آندروژن در بدن به دلیل افزایش تولید سلول‌های قرمز خون، می‌تواند منجر به ایجاد لخته در عروق شود.

در سال ۱۹۹۱، پژوهش دیگری نیز در ژورنال قلب انگلستان منتشر شد که بیان می‌کرد در بین ۶۰۲ بیمار مرد مبتلا به سی‌ای دی و ۳۰۰ مرد سالم، وجود چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش با افزایش ریسک بروز سی‌ای دی مرتبط است.

همچنین در سال ۱۹۹۲، یک پژوهش دیگر نیز در ژورنال قلب آمریکا منتشر شد که نتایج مشابهی را تأیید کرد. این پژوهش‌ها به معنای قطعی وجود رابطه‌ی میان چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بروز سی‌ای دی نیستند، اما این نتایج باعث شدند که این موضوع مورد توجه پزشکان و پژوهشگران قرار گیرد.

مطابق با یافته‌های ادستون ای، چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بیماری سی‌ای دی در مردان و زنان به شدت مرتبط است. همچنین چین نرمه‌ی گوش با مرگ ناگهانی قلبی (اس سی دی) در مردان مرتبط است. همچنین، بیماران جوان‌تر باعث بالا رفتن ارزش اخباری مثبت می‌شوند.

در پژوهش ای، ۵۲۰ کالبدشکافی مورد بررسی قرار گرفته بود و برخی ویژگی‌های بدنی مانند بی ام آی، وزن طحال، ضخامت چربی شکمی و شش ویژگی دیگر نیز ارزیابی شده بودند. این مقاله در نسخه‌ی ماه ژوئن ۲۰۰۶ ژورنال امریکایی آسیب شناسی پزشکی قانونی منتشر شده بود.

حرف آخر: هر مویی روی لاله گوش علامت بیماری نیست

هنوز دلایل دقیق ارتباط بین موی گوش و حمله‌ی قلبی مشخص نیست. برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل‌های تستوسترون ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشد، در حالی که دیگران فکر می‌کنند که افزایش وزن و چاقی باعث افزایش خطر حمله قلبی می‌شود. با این حال، هیچ کس نمی‌تواند موی داخل گوش را به طور مستقیم به عنوان عاملی برای این ارتباط مرتبط با حمله‌ی قلبی معرفی کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229231 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است