Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@01:17:34 GMT

ماده شیمیایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۱۴۸۰

ماده شیمیایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

به گزارش «تابنا:» به نقل از فارس از نیواطلس، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک ماده شیمیایی به نام «سولفات پرفلورواکتان» (PFOS) با شایع‌ترین نوع سرطان کبد مرتبط است.

«PFOS» در طیف وسیعی از محصولات مصرفی و صنعتی استفاده می‌شود و به دلیل اینکه بسیار آهسته تجزیه می‌شوند و در محیط و هم در بافت انسانی تجمع می‌یابند به مواد شیمیایی همیشگی لقب گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها در محصولات و تجهیزات مورد استفاده به صورت روزمره مانند ظروف نچسب، روکش های ضد لک، فرش یا لوازم داخلی، لباس های مقاوم در برابر آب، کیسه های ذرت بو داده در مایکروویو، جعبه های پیتزا، بسته بندی های فست فود، برخی از انواع نخ دندان و محصولات تمیز کننده یافت می شوند.

تحقیقات جدید ارتباط بین افزایش سطح سولفات پرفلوئواکتان (PFOS) خون و افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد را گزارش کرده است. این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که مستقیماً قرار گرفتن در معرض این ماده شیمیایی را با سرطان کبد در انسان مرتبط می‌کند. تعداد فزاینده‌ای از شواهد نشان داده که قرار گرفتن در معرض این مواد می‌تواند منجر به اثرات مضر سلامتی، از وزن کم هنگام تولد تا کم‌کاری تیروئید شود.

به دنبال مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی که نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض PFAS به طور بالقوه به سلول‌های کبد آسیب می‌زند، این تحقیق جدید اولین تحقیق قدرتمند را در مورد رابطه بین مواد شیمیایی و سرطان کبد در انسان ارائه می‌کند. قدرت این تحقیق جدید در بهره‌گیری از داده‌های یک مطالعه سلامت چند دهه‌ای است که روی بیش از ۲۰۰ هزار نفر از اوایل دهه ۱۹۹۰ انجام شده است. این به محققان اجازه داد تا وجود این ماده در سطوح خونی افراد را در سال‌ها قبل از ابتلا به سرطان بررسی کنند.

ورونیکا وندی ستیاوان، نویسنده این مطالعه جدید توضیح داد: بخشی از دلایلی که مطالعات انسانی کمی انجام شده است این است که محققان به نمونه‌های مناسب نیاز دارند. افرادی که در شرایط محیطی در معرض مواد شیمیایی همیشگی بوده‌اند چراکه ابتلا به سرطان روندی است که گاها از سال‌ها قبل آغاز می‌شود.

چندین نوع PFAS در نمونه های خون افرادی که در نهایت به سرطان کبد مبتلا شدند، یافت شد. اما یک ماده شیمیایی خاص برجسته بود، سولفات پرفلوئواکتان (همچنین به عنوان PFOS شناخته می‌شود). افراد دارای بالاترین سطح PFOS در خون، ۴.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد در مقایسه با گروهی با کمترین سطح PFOS خون بودند.

این مطالعه همچنین مکانیسم‌های بالقوه‌ای را بررسی کرد که قرار گرفتن در معرض PFOS می‌تواند باعث سرطان کبد شود و درنهایت چهار متابولیت خاص پیدا شد.

لدا چتزی، محقق ارشد پروژه توضیح داد: «ما معتقدیم که کار ما بینش‌های مهمی را در مورد اثرات طولانی مدت این مواد شیمیایی بر سلامت انسان، به ویژه با توجه به اینکه چگونه می‌تواند به عملکرد طبیعی کبد آسیب برساند، ارائه می‌دهد؛ این مطالعه شکاف مهمی را در درک ما از پیامدهای واقعی قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی پر می‌کند».

یافته‌های جدید تنها چند روز پس از مطالعه دیگری به دست آمد که نشان داد سطوح PFAS در آب باران اغلب از محدودیت‌های ایمنی جدید تعیین شده توسط سازمان حفاظت از محیط زیست (EPA) فراتر می‌رود و درنهایت محققان مطالعه اخیر خواستار حذف تدریجی جهانی PFAS از تمام زمینه های تولیدی شدند. یک کمیته تخصصی که توسط سازمان ملل متحد برای بررسی آلاینده‌های پایدار در سال ۲۰۱۹ تشکیل شد، همچنین خواستار حذف تمام استفاده از مواد شیمیایی PFAS برای حفاظت از سلامت انسان و حفاظت از محیط زیست در برابر اثرات مضر آن شد.

مطالعه جدید در مجله «JHEP Reports» منتشر شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی سامانه سماح بازگشت آزادگان مذاکرات وین ماده شیمیایی سرطان مواد پلاستیکی محرم هوشنگ ابتهاج سلمان رشدی سامانه سماح بازگشت آزادگان مذاکرات وین قرار گرفتن در معرض ابتلا به سرطان مواد شیمیایی ماده شیمیایی سرطان کبد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،ایالات متحده روز چهارشنبه ۱ مه (۱۲ اردیبهشت) روسیه را به استفاده از «تسلیحات شیمیایی» علیه نیرو‌های اوکراینی متهم کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته است که استفاده تسلیحاتی روسیه از ماده شیمیایی «کلروپیکرین» علیه نیرو‌های اوکراینی، نقض کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی (CWC) است.

این وزارتخانه همچنین اضافه کرده است که روسیه با بهره‌گیری از «گاز‌های ضد شورش و اشک‌آور» در جریان جنگ، معاهدات بین‌المللی در زمینه تسلیحات شیمیایی را زیر پا گذاشته است.

در این بیانیه آمده است: «استفاده از چنین مواد شیمیایی‌ای یک اتفاق منفرد و مجزا نیست و احتمالاً ناشی از تمایل نیرو‌های روسیه برای بیرون راندن نیرو‌های اوکراینی از مواضع مستحکم و دستیابی به دستاورد‌های تاکتیکی در میدان نبرد است.»

نتیجه‌گیری ایالات متحده با شهادت سربازان اوکراینی مطابقت دارد که می‌گویند در ماه‌های اخیر در بخش‌هایی از خط مقدم خود با نیرو‌های روسیه با گاز و سایر مواد شیمیایی محرک مواجه شده‌اند.

نیرو‌های مسلح اوکراین پیشتر در در بیانیه‌ای در ماه مارس اعلام کرده بود که روسیه در بیش از هزار مورد «مواد شیمیایی سمی که برای جنگ ممنوع هستند» را استفاده کرده است. به گفته مقامات اوکراینی، تنها در ماه فوریه ۲۵۰ مورد از چنین حملاتی به ثبت رسیده است.

ارتش اوکراین می‌گوید نیرو‌های روسی علاوه بر کلروپیکرین، از نارنجک‌های پرشده از ماده «سی‌اس» و «سی‌ان» استفاده کرده‌اند. این گزارش می‌گوید که حداقل ۵۰۰ سرباز اوکراینی به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی ضدشورش تحت درمان قرار گرفته‌اند و یک نفر نیز بر اثر خفگی با گاز اشک‌آور کشته شده است.




در حالی که در اعتراضات خیابانی غیرنظامیان معمولاً می‌توانند از گاز اشک‌آور و ضد شورش فرار کنند، سربازانی که در سنگر‌ها بدون ماسک ضد گاز موضع گرفته‌اند یا زیر آتش دشمن هستند در خطر خفگی قرار می‌گیرند.

روسیه قبلا استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ اوکراین را رد کرده بود.

گاز کلروپیکرین به عنوان یک سلاح شیمیایی در جنگ جهانی اول توسط آلمان به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. این عامل خفگی توسط سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مستقر در لاهه برای استفاده نظامی غیرمجاز اعلام شده و اکنون بیشتر در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود.

این گاز ریه‌ها، چشم‌ها و پوست را تحریک می‌کند و می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود که هفته‌ها طول می‌کشد.

ایالات متحده همزمان اعلام کرده که سه نهاد دولتی روسیه مرتبط با برنامه‌های تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی این کشور و چهار شرکت روسی را که به این نهاد‌های دولتی کمک کرده‌اند، تحریم می‌کند.

استفاده از سلاح‌های شیمیایی طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است. روسیه معاهدات مربوط به أن را امضا کرده و ادعا می‌کند که سلاح شیمیایی ندارد، اما این کشور در سال‌های اخیر متهم به استفاده از عامل اعصاب علیه منتقدان خود نظیر سرگئی اسکریپال و الکسی ناوالنی شده است.

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت