Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان در استرالیا یک معدن طلا را در عمق یک کیلومتری زمین به یک آزمایشگاه فیزیک برای مطالعه ماده تاریک تبدیل کرده‌اند که با ۱۰۰ تن فولاد محافظت شده است.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از آی‌ای، در بیانیه مطبوعاتی سازمان علوم و فناوری هسته‌ای استرالیا(ANSTO) آمده است که یک معدن طلا که در ویکتوریای استرالیا در عمق بیش از یک کیلومتری زیر زمین واقع شده است، به "آزمایشگاه فیزیک زیرزمینی استاول"( Stawell Underground Physics Laboratory) برای مطالعه ماده تاریک تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان بر این باورند که ماده تاریک که یک ماده نامرئی است و تا حد زیادی برای بشر ناشناخته است، ۸۵ درصد از جرم جهان ما را تشکیل می‌دهد و دانشمندان برای دانستن بیشتر در مورد آن در حال ساخت آشکارسازهای ماده تاریک هستند و یکی از حساس‌ترین این آشکارسازها نیز در ماه گذشته نتایج قابل توجهی ارائه کرد.

مانند همه چیز در دنیای علم، یک موضوع فقط با یک مجموعه داده اثبات نمی‌شود، بلکه داده‌ها همچنین باید قابل تکرار و تأیید باشند و برای انجام این کار در این موضوع، آشکارسازهای دیگری نیز باید ساخته شوند. یکی از این آشکارسازها آشکارساز ماده تاریک "SABRE" است که در این آزمایشگاه زیرزمینی تازه افتتاح شده استرالیا قرار دارد.

آشکارساز ماده تاریک SABRE

SABRE مخفف "سدیم یدید با رَد پس‌زمینه فعال" است. این آشکارساز از یک ظرف با ابعاد ۲.۶ متر در ۳.۱ متر تشکیل و از فولاد خالص و عاری از رادیواکتیویته ساخته شده است. داخل آن ۱۲ تن جرقه‌زن مایع وجود دارد که ماده‌ای است که می‌تواند تشعشعات پرانرژی را به نور مرئی تبدیل کند. این جرقه‌زن بر اساس یک حلال آلی به نام "آلکیل بنزن خطی"(LAB) ساخته شده و با مواد شیمیایی فلورسنت مخلوط شده است.

درون این جرقه‌زن مایع، بلورهای سدیم یدید فوق خالص قرار دارند که در تشخیص فعل و انفعالات ماده تاریک نقش دارند. برای امکان‌پذیر ساختن این تشخیص، لوله‌های ضرب‌کننده نوری(PMT) - ابزارهایی که می‌توانند حتی یک فوتون نور را نیز تشخیص دهند- به کریستال‌های سدیم یدید و همچنین مایع جرقه‌زن جفت شده‌اند.

محققان می‌دانند که برهمکنش ماده تاریک با ماده عادی، نادر است. بنابراین هر تشخیص نوری که هم در بلورها و هم در مایع جرقه‌زن رخ دهد، رد می‌شود.

در بیانیه مطبوعاتی دانشمندان آمده است که علاوه بر این، مایع جرقه‌زن به عنوان یک وتو کننده‌ی فعال عمل می‌کند، زیرا تابش پس‌زمینه را از بین می‌برد. این یک پیشرفت بزرگ نسبت به آزمایشگاه قبلی در ایتالیا موسوم به "DAMA/LIBRA" است که وظیفه تشخیص ماده تاریک را بر عهده دارد.

حفاظت اطراف آشکارساز ماده تاریک

محققان علاوه بر ویژگی‌های این آشکارساز جدید، لایه‌های حفاظتی متعددی برای جلوگیری از رسیدن تشعشعات سایر منابع به آن اضافه کرده‌اند. یکی از آنها محل قرارگیری این آزمایشگاه در عمق یک کیلومتری زمین است.

این آشکارساز که در مکانی قرار گرفته که زمانی یک معدن طلا بوده است، نمی‌تواند توسط تشعشعات کیهانی دچار اختلال شود. علاوه بر این، این مجموعه در یک سالن تحقیقاتی قرار دارد که ۳۳ متر طول، ۱۰ متر عرض و ۱۲.۳ متر ارتفاع دارد. در بیانیه مطبوعاتی آمده است که در حین ساخت این آزمایشگاه حدود ۴۷۰۰ متر مکعب سنگ از محل حفاری خارج شده است.

ضمن اینکه خود آشکارساز نیز به شدت با حدود ۱۰۰ تن محافظ فولادی و پلیمری محافظت می‌شود.

"ریچارد گرت" مشاور ارشد این پروژه گفت: برای مدت طولانی، درک ما از ماده تاریک در تاریکی بوده است. حذف تشعشعات پس‌زمینه به محققان این اطمینان را می‌دهد که هر ذره‌ای که آنها شناسایی می‌کنند، چیز دیگری جز ماده تاریک نیست.

سازمان علوم و فناوری هسته‌ای استرالیا جدا از درک ماده تاریک، قصد دارد از این مرکز برای اندازه‌گیری حساس نمونه‌های محیطی و همچنین برای بررسی توسعه سیستم‌های بیولوژیکی در غیاب تشعشعات پس‌زمینه استفاده کند.

محققان می‌گویند، ما تازه شروع به کشف چیستی ماده تاریک کرده‌ایم و شناخت بیشتر در مورد رفتار آن حتی ممکن است با بهترین نظریه‌های ما درباره جهان در تضاد باشد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ماده تاریک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماده تاریک ماده تاریک یک کیلومتری معدن طلا پس زمینه جرقه زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۷۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت ۷:۵۳ دقیقه صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه زلزله ۴.۷ ریشتری شهر بلوک فاریاب استان کرمان را لرزاند.

این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین و فاصله ۷ کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۳۰ کیلومتری شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان رخ داده است.

رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان اظهار کرد: ۲ تیم هلال احمر از فاریاب و یک تیم از پایگاه طُرج اسماعیلیه جیرفت به منطقه مرکز زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: تاکنون از سوی تیم‌های ارزیابی مشکل خاصی گزارش نشده است.

این در حالی است که عصر روز گذشته نیز زلزله‌ای ۴.۶ ریشتری منطقه سیرچ شهرستان کرمان را لرزاند.

زلزله کرمان را لرزاند + جزئیات کد خبر 848867 منبع: ایسنا برچسب‌ها زلزله خبر مهم استان‌ کرمان حوادث ایران

دیگر خبرها

  • ییلاق زیبای سلانسر در استان گیلان + فیلم
  • نیاز گمرک به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • نیاز گمرکات مرزی، مناطق آزاد و ویژه به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • باید ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی در گمرکات و مناطق آزاد مستقر شود
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتی در فاریاب استان کرمان
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد